Az eset Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra, Eskilstuna városban történt - rendőrség az esetet gyilkossági kísérletként kezeli, kizárta annak lehetőségét, hogy terrorizmusról volna szó.

Kiderült:

több iskolás is megsebesült, miután két helyi banda között konfliktus alakult ki Svédországban, a hatóságok egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, a négy, 15 év körüli sebesültet pedig kórházba szállították.

Egy rendőrségi szóvivő közlése szerint több ember között alakult ki dulakodás, mely aztán a többszörös késeléshez vezetett. Szemtanúk beszámolója alapján és a gyanú szerint két vagy több helyi banda közti konfliktusról lehet szó.

Svédországban már régóta fennálló problémát jelentenek a bűnbandák közti összetűzések; az ilyen esetekben egyre gyakoribb, hogy az elkövetők és az áldozatok is kiskorúak.

 

Megölte tanárát és diáktársait egy 14 éves fiú a szerbiai iskolai lövöldözésben

Egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel. Apja pisztolyával célzott a diáktársaira, a tanáraira és az iskolai személyzetre. Életét vesztette nyolc diák és egy biztonsági őr. Bővebben >>>