A jelentés szerint a fiatalok 18 százaléka uborkának nézi a cukkinit, 2 százaléka pedig padlizsánnak észleli a cukkinit. Azonban számos egyéb zöldséget is képtelenek észlelni, igaz, itt már csökken az azt felismerni nem tudok aránya: 16 százalékuk a vérnaranccsal keveri össze a grapefruitot, a 25 év alattiaknak pedig a 12 százaléka. 

A 15 és 24 év közöttiek 4 százaléka nem tudta felismerni a karfiolt.

A vizsgálat alapján a francia kormány állítólag a háztartási gazdaságtan oktatásának szélesebb körű elterjesztését szorgalmazza. A Harris Interactive Study felmérése számos étkezési szokásbeli eltérésre világít rá a francia lakosság korcsoportjai között – írja az Euronews.

A felmérés arra is kitér ugyanakkor, hogy a fiatalok 83 százaléka szerint a fiatalabb generációt jobb táplálkozásra, főzésre és friss termékek fogyasztására kellene ösztönözni, ezért jobb tájékoztatást és oktatást kellene az élelmiszerekkel kapcsolatban biztosítani.

A tanulmány szerint ritkábban fogyasztanak a fiatalok gyümölcsöt és zöldséget (23 százalék), mivel inkább az előre elkészített ételeket részesítik előnyben (44 százalék).

A 15 és 24 év közöttiek 89 százaléka főként tésztaféléket, rizst és burgonyát, 40 százalékuk pedig konzerveket és befőtteket fogyaszt.

A vizsgált korosztály több mint fele, 59 százaléka legalább hetente egyszer gyorsétteremben eszik, szemben a teljes lakosság 37 százalékával. Ezzel szemben csupán a válaszadók 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy naponta vagy szinte minden nap főz friss ételt.

Egy gyorsétterem-lánc is beszállt az elektromos autók töltésébe

Újabb elektromosautó-töltőket telepít McDonald’s éttermekhez MVM Mobiliti.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->