A saját parkolóval rendelkező McDonald’s gyorséttermek parkolóiba elektromosautó-töltőket telepít az MVM Mobiliti.

A forgalmas helyszínekre 150 kW-os nagy teljesítményű oszlopok kerülnek.

Együttműködési megállapodást kötött az MVM Mobiliti Kft. és a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft, melynek értelmében mindkét fél számára stratégiailag fontos helyszíneken bővül az elektromosautó-töltők hálózata

- számolt be totalcar.hu.

A két cég közötti korábbi együttműködésnek köszönhetően az országban már öt McDonald’s étteremnél (Kisvárda, Ózd, Pápa, M7-es autópálya velencei kijárata, Zalaegerszeg) jelenleg is működnek MVM Mobiliti-töltőberendezések, melyeket a Mobiliti már 90.000 regisztrált felhasználóján kívül a töltést roamingban indító, elsősorban külföldi ügyfelek is igénybe vehetik.

Az új projekthez az MVM Mobiliti 2023 októberében már meg is kezdte a saját parkolóval rendelkező McDonald’s gyorséttermeknél az elektromosautó-töltők telepítésének előkészületeit

A tervek szerint a munkálatok a jövő év végéig tartanak: minden olyan étteremnél telepítik a töltőoszlopokat, ahol a szükséges villamosenergia-ellátás a hálózati szolgáltató részéről biztosított.

Minden helyszínre DC töltőoszlopok kerülnek, minimum 50 kW-os teljesítménnyel, a forgalmasabb helyszínekre azonban 150 kW-os berendezéseket is telepítenek. A töltők előtti parkolóhelyeket táblával és felfestéssel egyaránt ellátják majd, hogy azokat a hagyományos autóval parkolók szabadon hagyják.