Shapiro felvetésére, miszerint a Hamász palesztin szélsőséges szervezet és Izrael közötti konfliktus kitörése óta a Nyugaton fokozódott az antiszemitizmus, Musk elismerte: ő maga naiv volt, amikor azt gondolta, a zsidóellenesség nem éledhet újjá.

Meg vagyok hökkenve, ha a Hamász támogatóinak gyűléseit látom, amelyekre szinte minden nyugati városban, ezen belül elit egyetemi kampuszokon került sor

– folytatta a milliárdos. Egyetértett Shapiróval, hogy az amerikai egyetemeken korábban történt incidensek az antiszemitizmus újjáéledését jelezték.

Musk szerint az emberek akkor hajlamosak mások iránti gyűlöletre, ha „az indoktrináció valamilyen formájának" hatása alá kerültek.

Meg kellene akadályozni, hogy például a Gázai övezetben a gyermekekbe Izrael iránti gyűlöletet tápláljanak

– magyarázta. Az indoktrinációval Musk szembeállította a szólásszabadságot, amely – mint mondta – győzni fog.

A gyűlöletbeszéd és a szólásszabadság viszonyát firtató kérdésre válaszolva aláhúzta: a közösségi médiában lehetőség van hamis állítások helyreigazítására is.

Ha valaki megpróbál egy valótlanságot terjeszteni, például a holokauszttagadást, azonnal helyreigazítás következhet – fejtette ki. Azt mondta: cége megrendelésére végzett külső vizsgálatok szerint, más közösségi médiumokhoz viszonyítva

az X-en van a legkevesebb antiszemitizmus.

Musk azt követően fogadta el az EJA meghívását a krakkói konferenciára, hogy ősszel bírálatok kereszttüzébe került, miután egy, antiszemitának minősített bejegyzést osztott meg felületén. A milliárdos vállalkozó hétfő délelőtt magánlátogatást tett az auschwitz-birkenaui náci német haláltábor helyén létesített múzeumban.

Elon Musk veszélyes vizekre evezett, nagy bukás lehet belőle, ugyanis egymást érik a botrányok a háza táján, ráadásul az X platform – korábban Twitter – sem muzsikál éppen jól. Egyre több felhasználó és hirdető óriáscég pártol el a közösségi oldaltól, így a reklámbevételek is zuhanórepülésbe kezdtek. Erről itt tudhat meg többet >>>