Az American College of Cardiology új kutatása szerint egy végzetes kimenetelű betegség kockázatát növeli meg az elektromos cigaretta használata. Olyannyira, hogy akár az is elég a kialakulásához, hogy valaki egyetlen alkalommal kipróbálja azt.

Az elektromos cigaretta használata ugyanis 19 százalékkal növeli meg a szívelégtelenség kockázatát.

A Femina megjegyzi, hogy már korábban is feltételezték, hogy kapcsolat lehet a vape és a szív-érrendszeri betegségek között, ám most valódi összefüggésre bukkantak.

A kutatásban több mint 17 ezer amerikai lakos vett részt, akiknek az egészségügyi adatait vizsgálták, amelyek alapján 19 százalékkal nőtt meg a szívelégtelenség azoknál, akik valamilyen formában, akár csak egyetlen alkalommal is használt e-cigarettát. A szívelégtelenséget fajtája közül is leginkább a diasztolés szívelégtelenség kockázatát növeli meg.

Az eredmények tényleges bizonyításához további vizsgálatok szükségesek, ugyanakkor a kutatók szerint minél szélesebb körben tájékoztatni kell a fogyasztókat arról, hogy az e-cigarettázás nem biztonságosabb a hagyományos dohánytermékeknél, sőt.

Eltüntetnék az e-cigit, furcsa magyarázattal álltak elő

Brit tudósok nemzetközi összefogást sürgetnek az eldobható elektronikus cigaretták terjedésének megfékezésére, mert meglátásuk szerint ezek jelentősen hozzájárulnak a hulladékfelhalmozódáshoz és a környezetkárosodáshoz.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→