A jegybanki Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány befektetési cégének, az Optimának a "célja az, hogy befektetési stratégiájának megfelelően elősegítse az intézmény további fejlődését, és nemzetközi jelentőségű felsőoktatási intézménnyé tegye az egyetemet". Az adásvételi tranzakció várhatóan a jövő héten zárul - írta az MTI, amely a vételárat nem közölte. Az ingatlant eladó CEE Equity Partners legnagyobb befektetője a kínai állami Exim Bank.

"A Budapesti Metropolitan Egyetem stabil, érett, egyértelműen meghatározott célokat követő intézmény, erős menedzsmenttel, kiváló akadémiai testülettel és hallgatói közösséggel. Ennek köszönhető, hogy befektetésünk értéke az elmúlt hat évben folyamatosan nőtt, igen büszkék vagyunk a METU-s kollegákra és hallgatókra" - idézi a közlemény Szalai Tamást, a CEE Equity Partners befektetési igazgatóját.

A nemzetközi tenderen világszínvonalú tanácsadók segítették a munkánkat, akik egyöntetűen kiváló befektetési lehetőségnek találták a Budapesti Metropolitan Egyetemet - mondta Fekete Zoltán, az Optima Befektetési Zrt.-nek a vezérigazgatója.

A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb magánegyeteme. Az intézményben ezernél több külföldi hallgató tanul, a diákok több mint 30 szak közül választhatnak. Az intézmény tevékenységét változatlanul Tóth Ágnes elnök-vezérigazgató és Bachmann Bálint rektor irányítja - közölték. Tóth Ágnes szerint az egyetem eddigi sikere, üzleti eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy a Metropolitan jó úton jár, hiszen a hallgatók nagyra értékelik az intézmény képzéseit és komoly munkaerőpiaci potenciált látnak a METU-s diplomákban.

Vásárolnak

Az Optima többségi tulajdonában lévő GTC Magyarország Zrt. a közelmúltban két nagy irodaházat is vásárolt 160 millió euróért (mintegy 58 milliárd forint), a Rákóczi híd mellett, amelyek a Ericsson és Siemens-Evosoft székházai. Az eladó a Wingholding volt. A GTC portfóliójába hat hat irodaház tartozik.

A METU-n 2 karon 4 fő képzési terület van: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet, a diákok 32 alapszak, 34 mesterszak, 15 szakirányú továbbképzés és 7 felsőoktatási szakképzés magyar és angol nyelvű kínálatából választhatnak. Az egyetemre mintegy 7000 hallgató jár. Az intézmény 2001 óta szereplője a hazai felsőoktatásnak és immár a kelet-közép-európai régiónak is. Jelenleg 5 kontinensen, közel 200 külföldi intézménnyel tart fenn partneri kapcsolatot - közölte az egyetem.