Benedek Tibor hős volt és példakép talán az egész ország számára; emlékének megőrzése nem csak erkölcsi kötelességünk - írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

Kitartásából, megérdemelt sikereiből a következő generációk is tanulhatnak. Ezért kezdeményezem a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy a Margitszigeten, nem messze a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától sétány viselje Budapest díszpolgára, Benedek Tibor nevét - jelentette be a főpolgármester.

Júniusban a Nemzeti Sport napilap vetette fel az ötletet, hogy a 2017-es vizes világbajnokságra épített budapesti Duna Aréna viselje Benedek Tibor nevét.

Az Országgyűlés július elején fogadta el azt a törvénymódosítást, ami lehetővé teszi az elhunyt olimpiai érmes sportolók özvegyeinek járó életjáradék növelését. Így az özvegy a közös gyermek(ek) nagykorúságáig jogosult az elhunyt érmes járadékának teljes összegére, majd 50 százalékára. A módosítást Benedek Tibor halála után kezdeményezték fideszes politikusok. A sportolónak három gyermeke van.