A kerületvezető posztjában azt írja, a helyszín sok szempontból ideális, a villamosra történő átszállási lehetőség adott, bizonyos, hogy sokan tennék le itt az autójukat, hiszen egy zebrán átkelve elérhető lenne a kötöttpályás tömegközlekedés.

Hozzáteszi,

a P+R parkoló önmagában nem oldja meg minden közlekedési problémánkat, de csökkentheti a belváros felé közlekedő autók számát és a torlódásokat, További előny, hogy az üzlet létrehozásával a leendő P+R parkolók létesülése mellett a jelenleginél több zöldfelület jöhet létre, és eltűnnének a romok.

Őrsi Gergely rámutat írásában, hogy a gazdasági helyzet jelenleg nem kedvez az ilyen típusú beruházásoknak, például az Építési és Közlekedési Minisztériumból részben megerősített lista szerint a Pest megyei agglomerációs, elővárosi P+R, B+R parkolók fejlesztésének a tervezési munkáit felfüggesztették.

A józsefvárosi parkolóhely csak a józsefvárosiaké

Kizárólagos lakossági parkolóhelyeket létesítettek a Palotanegyed utcáin, ezeket egyelőre csak táblákkal jelzik, hétfőtől életbe lép az új parkolást rend. Bővebben >>>

Itt 50 helyszín, 3000 db új P+R parkolóhely és 2000 db új B+R tároló helyről volt szó.

Vagyis a kormányzat sincs jelenleg abban a helyzetben, hogy nagy mennyiségben építsen P+R parkolókat, pedig hosszútávon szükség lesz kormányzati segítségre mind az elővárosi, mind az agglomerációs P+R parkolók építésében – teszi hozzá.

Amíg a kormány és az önkormányzatok nem rendelkeznek a szükséges forrással vagy éppen a megfelelő területtel, addig lehetőség nyílik parkolók létesítésére piaci szereplőkkel, a közt szolgáló együttműködés formájában

– fogalmaz Őrsi Gergely.

Ha a kerületiek támogatják a P+R parkoló és az üzlet létrejöttét, arra kérjük a kormányt, hogy ne gördítsen bürokratikus akadályt a projekt elé. Hozzáteszi, az önkormányzat továbbra sem engedélyező hatóság, de hozzájárulásunkra valamilyen formában szükség lesz.

Ehhez várjuk a kerületben élők véleményét és javaslatát a kerület weboldalán - kéri a polgármester, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a látványtervek nem minősülnek kiviteli tervnek, az üzlet megépítésére egyelőre nincs engedély.

A területen nem zajlanak jelenleg építési munkálatok. A tulajdonos bérleti szerződés keretein belül tette lehetővé az ingatlan főút felőli, burkolt felületén, hogy anyagok tárolására felhasznált munkaterületként működjön.