„Mark nem kamu arc, komolyan tolja” – szúrta ki a Telex Israel Adesanya MMA-harcos Instagram-posztját, melyen Mark Zuckerberggel, a Meta-vezérigazgatóval és Alex Volkanovski MMA-harcossal látható egy edzőteremben. Mindhárman félmeztelenek, és a kép alapján a Facebook-tulaj sincs rossz formában.

A fotó „előzménye” most már elég régre nyúlik vissza. A két milliárdos rendszeresen üti egymást a közösségi médiában, azonban az elmúlt időszakban ezek a posztok új irányt vettek, és most már ott tart a szócsata, hogy az oktagonban – a ketrecharcosok nyolcszögletű küzdőterén – kívánnak egymástól elégtételt venni.

Legutóbb – hétfőn – Elon Musk invitálta „péniszmérésre” a Meta vezérét, előtte pár órával pedig „pöcsnek” titulálta az üzletembert.

Egyébként két techgururól van szó: Zuckerberg vagyonát a Facebookkal alapozta meg, míg Musk a Tesla – egyik – alapítója.

Elon Musk a Bloomberg milliárdosokat rangsoroló legfrissebb listája szerint a világ leggazdagabb embere 239 milliárd dolláros (körülbelül 82 ezer milliárd forint) vagyonával, míg Mark Zuckerberg vagyonát 108 milliárdra (körülbelül 37 ezer milliárd forint) teszik. 

Kettejüknek durván kétszer akkora vagyona van, mint a 2021-es magyar GDP.

Zuckerberg az esélyesebb

Visszatérve a bunyóra, a neten elérhető adatok szerint egyébként nincsenek egy súlycsoportban: 

  • a 39 éves Zuckerberg 171 centi magas, és körülbelül 70-75 kilogramm,
  • az 52 éves Musk pedig 186-187 centi, és körülbelül 80-85 kiló.

Mindenesetre már vannak oddsok kettejük – egyelőre hipotetikus – harcára: a bukmékerek szerint a Meta-vezér az esélyesebb 1,17-szeres szorzójával (mindössze 1,17-szeres pénzt fizetne a győzelme), szemben a Twitter-tulaj 4,5-es oddsával.

Élesedik a Zuckerberg vs Musk háború: saját Twittert indít a Meta

Threads néven debütált a Meta saját fejlesztésű Twitter-riválisa.