Az egy évvel korábbihoz képest 3,4 százalékkal 16 milliárd forintra csökkent az építőipari ragasztókat, segédanyagokat és szigetelő rendszereket gyártó Mapei belföldi forgalma az év első hat hónapjában, a csok szigorítása miatti hajrá azonban hozhat némi élénkülést az év második felében Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója szerint. 

Bár csökkent az árbevétel, a csökkenés mértéke a második negyedévben csaknem felére lassult az előző negyedévihez képest, ezért elégedettek vagyunk.

A szakember szerint a forgalomcsökkenés mérséklődése jelentős részben a piaci körülmények javulásának köszönhető. A szezonális hatásoknak köszönhetően csökkent a lakosság rezsiköltsége, ami kismértékben élénkítette a felújítási és építési kedvet.

Az év további részének kilátásait illetően Markovich Béla elmondta:

az idén nem számítunk jelentős javulásra az építőiparban. A csok szigorítása miatti hajrá hozhat némi élénkülést az év második felében, azonban ez várhatóan nem befolyásolja jelentősen a trendet. A nehéz helyzet ellenére a vállalat bizakodó és a terveinek megfelelő növekedéssel számol az év végére.

A cég korábbi közleményében 6 százalékot meghaladó árbevétel-növekedéssel számolt 2023-ra.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 240 munkavállalót foglalkoztató társaság árbevétele tavaly 34 milliárd forint fölé nőtt a megelőző évi 28 milliárdról, adózott eredménye szinte megegyezett a két évben, 2,8 milliárd forint körül alakult.

Komoly döntés: költözni készül a magyar lakosság negyede

A legújabb kutatásban megkérdezettek negyede készül új ingatlanba költözni a következő egy-két évben, és a költözés okai között már előkelő helyen szerepel az energiahatékonyság kérdése is. Bővebben >>>