Az általam megismert kollégáknál, ahogy nálam is kizárt, hogy amit mi átvizsgálunk az ügyfélnek, azok közül jó párat lehúzunk – jelentette ki egy autószerelő, miután egy használtautó kereskedő azt mondta neki, sok a panasz a magafajta átvizsgálókra. A Totalcar szerint nem csak a saját maga nevében beszélt a szerelő, a kereskedőknek elegük van az átvizsgálókból.

Úgy gondolom, lehet – és kell is – az ügyfél átvágása nélkül dolgozni. Hiszem, remélem, hogy a kollégák nagy többsége is így tesz, mert ez az igaz út.

Sajnos a kereskedő a saját felfogásával csak azt látja, hogy pénzt kapunk a munkánkért – tette hozzá.

Egy másik esetet is megemlített, amelyben kritikákat fogalmazott meg a megvenni kívánt autóról, és amelyben másnap márkaszervizben vizsgálták át a hibátlannak tartott autót.

Viszont ebben az esetben, ha neki problémája van az átvizsgálókkal, akkor miért egyezik bele telefonon abba, hogy kijöjjön valaki

– tette fel a kérdést a szerelő. Hozzátette, később megnézte a nepper hirdetéseit, mindegyikben szerepel, hogy bárki átvizsgálhatja az autóit.

A történet lezárásaként a szerelő elmondta, egy másik ügyfele ugyanennél az eladónál szeretett volna autót venni és vizsgálatra kérte.

Két sorban felvázoltam neki, miért is nem vagyok hajlandó kimenni az adott címre. Megértette, keresett és talált is máshol autót.

Használt autó eladás: a magánszemélynek is garanciát kell vállalnia

Nem csupán az új autó vásárlásakor jár az eladó jótállása, hanem a magánszemélynek is hasonló garanciát kell adnia használt autója eladásakor – mondta el a Napi.hu-nak Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség Közérdekvédelmi Osztályának szakértője. Bővebben >>>