Az adatokból kiderülhet, hogy mire fizetett a magyar állam 324 milliárd forintot az adófizetők pénzéből egy olyan cég kisebbségi tulajdonrészéért, amely 2020-ban és 2021-ben is veszteséges volt – írja Facebook-oldalán Tóth Bertalan, az MSZP képviselője.

Egyelőre minden jel arra utal – teszi hozzá Tóth Bertalan, hogy az ügylet valódi célja nem az állam vagyonának gyarapodása lehetett, hanem – a későbbi Vodafone-Yettel részvénycsere-ügylet révén, mely után a 4iG immár 70,5 százalékban ellenőrzi a Vodafone Magyarország Zrt.-t – egy magántársaságé legyen.

bíróság egyértelművé tette azt is, hogy a dokumentumok angolról magyarra történő fordításának 20 millió forintos költségét az állam viseli, hiszen eleve magyar nyelven kellett volna szerződést kötniük.

Január 31-én lezárult a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone) megvásárlása. A január 8-án aláírt adásvételi megállapodásnak megfelelően a 4iG Nyrt. 51, a Magyar Állam pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a magyar piac második legnagyobb telekommunikációs vállalatában – tette közzé a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

Vodafone: lezárult az adásvétel, jöhet a névváltás

Január utolsó napján lezárult a Vodafone felvásárlása, a megállapodás szerint a 4iG 51 százalékos, a Magyar Állam 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a telekommunikációs cégben. Bővebben >>>