A főváros jelenleg pénzügyi lélegeztetőgépen van, trükkökkel kerülik meg a törvényt, ami alapján nem lehet év végén folyószámlahitele Budapestnek - mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A politikus szerint példátlan, hogy a ciklus végéhez közeledve a főpolgármester nevéhez nem fűződik egyetlen beruházás sem. 

Meglátása szerint a főpolgármester az elmúlt négy évben két nagy beruházást fejezett be: a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítását, mindkettőt a Fidesz–KDNP készítette elő, terveztette meg és teremtette elő hozzájuk a forrásokat.

Wintermantel szerint egy olyan megbízható főpolgármester kellene, aki összefogja a mögötte álló csapat munkáját. Karácsony Gergelynek azonban nincs jó csapata, ráadásul személyében is alkalmatlan arra, hogy ezt a munkát irányítsa.

A kerékpársávok kialakítása kapcsán arról beszélt, hogy az autósokat a közösségi közlekedés felé kell terelni, azonban ezt nem úgy kell megoldani, hogy ellehetetleníti az autós közlekedést, hanem az alternatívát kell először megteremteni.

Mikor és hol hallottuk Tarlós Istvánt arról dicsekedni, hogy éppen aznap felseperték az utcákat? Ennek magától értetődőnek kellene lennie

– mondta a főpolgármester posztjairól, amelyek szerinte sokszor nem fejtik ki az igazság minden részletét.

A főváros pénzügyi helyzete kapcsán arról beszélt, hogy idén rekordméretű adóbevétel keletkezett, ráadásul 214 milliárd volt az a tartalék, amivel Karácsony Gergely átvette a városvezetést Budapesten. Véleménye szerint a jelenlegi városvezetés felélte ezeket a tartalékokat és elköltötték az adóbevételt, ezért van jelenleg 55 milliárd forintos mínuszban a főváros.