Az alábbi szöveggel jelent meg egyedi közlekedési tábla az Üllői úton: Sávváltás csak a 100E számára engedélyezettVitézy Dávid erre reagálva az üllői úti buszsávok megszüntetését és a forgalmi rend kaotikusságát kritizálta a Facebook-oldalán.

„Amióta többször is szóvá tettem, hogy az Üllői úton a buszok lettek az új forgalmi rend legnagyobb vesztesei a korábbi buszsáv megszüntetése miatt, sajnos nem sok változás történt. Azon kívül persze, hogy hirtelen megszületett a felfedezés, hogy a majd’ két éve a buszok előtt lezárt népligeti felüljáró még sincs olyan rossz állapotban és újra tudnak haladni a buszok rajta" – írta. 

A korábbi közlekedésért felelős államtitkár hozzátette: „a lényeget érintően a véleményem továbbra is változatlan: itt lenne az ideje a kapkodás helyett a belső Üllői út forgalmi rendjét teljesen felülvizsgálni...Rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet a kis szöveges táblácska alapján. 

Vitézy Dávid azt is megjegyezte, hogy az újból elérhetővé vált európai uniós források, és a „bringasztrádák” fejlesztésre kiírt BKK-s pályázat mindezt lehetővé is teszi.

Szükség van itt biztonságos kerékpársávra, ebben nincs vita, de a forgalmi rend ma kaotikus. Posztoltam róla korábban is elég sokat, a kerékpározás számára szükséges szélességű sáv biztosítása mellett is elférne a buszsáv a Kálvin tér felé

– hangsúlyozta Vitézy Dávid.

Bezzeg Prága, Vitézy a vasútállomások építését szorgalmazná Budapesten is

Budapesten számos vasúti megálló hiányzik, melyek megépítése szerepelt a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, volt közlekedésért felelős államtitkár, aki rendszeresen posztol a magyar vasút helyzetéről. Most egy prágai állomás átadása adott erre okot. Bővebben --->