Most szombaton lesz a Strandok éjszakája, amely a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére indult és idén már 14. alkalommal rendezik meg. Az országos rendezvényhez ebben az évben több mint félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéről.

Kép: Magyar Fürdőszövetség/Google Maps

Ahogy az a térképen is jól látszik, nemcsak Budapesten, hanem az ország számos pontján lehetősége lesz a fürdőzni vágyóknak csobbani egyet szombat este. A teljes listát ITT tekintheti meg. A korábbi évek tapasztalatai alapján arra számítanak a fürdők, hogy a magyarországi strandok megtelnek.

2023-ban országszerte 51 helyen fürdőzhetünk a Strandok éjszakája program keretében.

Budapesten a LUPA Beach, az Aquaworld élményfürdő, a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő és az Erzsébetligeti Rátonyi Gábor Strand csatlakozott a programhoz.

Nem csak strandolni lesz lehetősége az éjszakai fürdőzés kedvelőinek. Vízi mozi, éjszakai és nappali sportprogramok, tűzzsonglőrök, szaunaprogramok, kongashow, habparty és búvárbemutató is várja az érdeklődőket, sőt koncertekkel is készülnek Sárvártól Berettyóújfaluig, Leányfalutól a Zsóry-fürdőig.

A legtöbb fürdő kedvezményes belépőkkel és meghosszabbított nyitvatartással fogadja a fürdőzni, bulizni vágyókat. Egyes helyszínek akár hajnali háromig nyitva lesznek.

A rendezvényszervezők ebben az évben is felhívják a figyelmet a biztonságos fürdőzésre, és arra a tényre, hogy hazánk legfőbb turisztikai attrakciói a gyógy- és termálfürdők, az élményfürdők és a strandok.

Két fürdőben előbb tartják meg az éjszakai fürdőzést

Az egyik a Mórahalmi Gyógyfürdő, ahol péntek éjfélig lesznek nyitva – írja a Termalonline.hu. A fürdőzőket strandpartival, koktélokkal, szaunafelöntésekkel és egész estés zenés programokkal várják.

A másik kivétel pedig a Mezőcsáti Termálfürdő, ott 18 és 22 óra között várják élőzenével a szórakozni vágyókat.

Itt tartanak a legtovább a programok

  • Budapest, Erzsébetligeti Strand (2:30-ig);
  • Ráckeve, Aqua Land Termálfürdő (2:30-ig);
  • Ceglédi Gyógyfürdő (2:00-ig);
  • Berettyóújfalu, Bihar Termálliget (2:00-ig);
  • Pápa, Várkertfürdő (2:00-ig);
  • Zalakarosi fürdő (2:00-ig).

Majdnem kétszer annyiért mehetünk strandolni az idén

Sosem volt még ilyen magas a strandinfláció: a vidéki fürdőkben sokkal olcsóbban fürödhetünk, de a budapestieken is lehet spórolni. Részletek →