Sárvár három gyermekorvosából kettő felmondott, egy pedig nyugdíjba vonul – írja a független helyi portál, az Úgytudjuk.hu.

A gyerekorvosok távozása ráadásul egyfajta láncreakció eredménye, miután a két felmondó orvos közül az egyikük azért adja vissza a praxist, mert indoklása alapján nem látja maga előtt, hogy képes lenne felelősséggel és megfelelő színvonalon ellátni a kollégák felmondása miatt rá háruló három körzet ellátását.

Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint januártól nem lesz állandó gyermekorvos, aki ellássa a 15 ezres városban a gyermekorvosi feladatokat. Ráadásul haláleset miatt az egyik felnőtt háziorvosi praxis is betöltetlen a városban.

A sárvári lakosok nem véletlenül hoztak létre Facebook-csoportot GYEREKORVOST Sárvárnak!!! néven az ügy megoldására egyre szaporodó taglétszámmal.

Mindeközben bruttó 160 millió forintból jelenleg is újítja fel sárvári rendelőket az önkormányzat a TOP Plusz Program által, csak épp egyelőre nincs olyan szakember, aki fogadja bennük a betegeket. A beruházás várhatóan 2024 nyarára készül el.

Kubai nővérek, indiai orvosok: ez az új megoldás az egészségügyben

Nővérből még nagyobb a hiány, az utóbbi években közel 30 ezer olasz nővér költözött külföldre az alacsony bérekre és a rendezetlen munkakörülményekre hivatkozva. Bővebben --->