Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, iskolai megelőzési előadó a balatonfüredi városi televíziónak azt nyilatkozta, fontos, hogy mielőtt elindulunk vásárolni, győződjünk meg róla, hogy bezártuk-e az autónkat, égnek-e a lámpák, továbbá, hogy rendben van-e az akkumulátor, illetve jól látható helyen ne hagyjunk értéket az autónkban.

Az őrnagy megjegyezte, hogy a vásárlási láz közepette is fontos, hogy a személyes értéktárgyainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve jól látható helyen.

 

Hangsúlyozta, amennyiben szükséges, legyen nálunk készpénz, de lehetőleg épp annyi, amennyire szükségünk van. Rendszeresen előforduló hiba, hogy a tárcánkban a bankkártyánk mellett hagyjuk felírva a PIN-kódot. Hozzátette, amennyiben online vásárolunk, lehetőleg olyan helyről tegyük ezt, ahol egy banki online felületen keresztül lehet fizetni, az online csalások világában erre kiemelten érdemes figyelni.

Leszögezte, mindig ragaszkodjunk az utánvétes fizetéshez, soha ne fizessünk előre részletet.

Szekeres Kornél azt kérte az állampolgároktól, hogy az adventi koszorúkat gyertyagyújtáskor ne hagyjuk őrizetlenül, valamint a fűtési szezon berobbanásával fontos a szén-monoxid érzékelő beüzemelése is. Aki pedig még tüzelőanyagot szerezne be, azt jól leinformálható, számlaképes helyről tegye. Hangsúlyozta, mivel megérkezett a naptárnak megfelelő időszak, fontos, hogy a gépkocsikat megfelelően téliesítsük.

A biciklizéshez is ajánlott a téli gumi

Mivel a mikromobilitási eszközök használata télen is előnyös, a Jövő Mobilitása Szövetség több biztonsági tanácsot is ad a kerékpárral és rollerrel közlekedőknek: így például a csúszós aszfalton a téli gumi használatát ajánlja, illetve az akkumulátorok megfelelő töltését.
A tanácsok teljes listájáról itt írtunk--->