Az Országgyűlés 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Kivételes eljárásban tárgyalják a képviselők, ezért már kedden szavazhatnak az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról. A törvényjavaslat egyebek mellett azt tartalmazza, hogy a földügyi igazgatásban az elektronikus ügyintézésre történő teljes átállás fokozatos legyen.

határozathozatalok között dönthetnek Novák Előd (Mi Hazánk) tiszteletdíjának csökkentéséről.

Az Országgyűlés három törvényjavaslat vitáját is lefolytatja.

Az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló előterjesztés a többi között jelentősen csökkenteni az állampolgárok, vállalkozások adminisztratív terheit. A törvényjavaslat a közmeghallgatás veszélyhelyzeti szabályozásának törvénybe történő átültetésével megteremti annak lehetőségét, hogy a közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható legyen.

Vita lesz a Magyarország és a Maldív Köztársaság között a diplomata, hivatalos és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgáraik vízummentességéről szóló megállapodás kihirdetéséről, valamint a Magyarország és Türkmenisztán között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás kihirdetéséről.

Az Országgyűlés őszi ülésszaka Orbán Viktor beszédédvel kezdődött.

Orbán Viktor: újra beavatkozhat a kormány az üzemanyagárakba, bővül a családtámogatás

Orbán Viktor miniszterelnök az őszi ülésszak nyitányaként szólalt fel napirend előtt az Országgyűlésben. Ezek voltak a kormányfő legfontosabb kijelentései. Bővebben >>>