A hivatal közleménye szerint 2024. március 3-án vasárnap 9 órától 21 óráig nem lesznek elérhetők a hivatal webes felületei, továbbá a NAV mobilapplikációjának egyes szolgáltatásai.

Azt írták, hogy a karbantartás miatt a március 3-ai kezdetű, egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos bejelentések utólagosan is benyújthatók, március 4. éjfélig az "Igazolási kérelemmel benyújtott bejelentés" nyilatkozat jelölésével.

A karbantartás érinti továbbá a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozói moduljában tett bejelentéseket is, ezért a NAV azt kéri, hogy az egyéni vállalkozók lehetőség szerint a leálláson kívüli időszakban tegyék meg az adat- és változásbejelentéseiket.

A hivatal leszögezte, hogy az érintett időszakban elküldött bejelentéseket is rögzítik, de csak a karbantartás befejezése után, ezért azokat nem kell utólag megerősíteni vagy megismételni.

Péntek hajnal az új tarifarendszer bevezetése miatt a MÁV felületei is leálltak ideiglenesen. Noha a leállás után is akadozott egy rövid ideig a rendszer, ez mostanra már helyreállt.

Pár napja az eÁFA-rendszer is elstartolt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataira épülő szolgáltatáscsomag minden vállalkozásnak előnyös megoldást kínál az adókötelezettség teljesítésére - közölte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Izer Norbert szerint ezzel az új lehetőséggel a kormány az Európai Unióban (EU) is kivételesnek számító, fontos lépést tett a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésében.
Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat tovább--->