Kettős front éri el térségünket, ami ugyan jelentős hatással nem lesz időjárásunkra, de szórványosan okozhat majd csapadékot a hétvége folyamán. Emellett a jövő hét elejéig ismét nő a fagyhajlam.

Az időjárás mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megterheli. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához - figyelmeztet a HungaroMet.

Pénteken kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak. Napközben keleten, délkeleten és délen várható a legtöbb napsütés, máshol gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, és helyenként záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak, illetve apró szemű jég is eshet.

Az északnyugati, majd a nyugatira, délnyugatira forduló szél többfelé élénk lesz, záporok, zivatarok környezetében erős széllökésekre is számítani kell. Hajnalban -3 és +5 fok között alakult a legalacsonyabb hőmérséklet, gyenge fagy elsősorban az Északi-középhegységben, valamint nyugaton, délnyugaton fordulhat elő. Napközben 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol gyakrabban törhetnek a magasba a gomolyfelhők, és helyenként záporok, néhol zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk lesz a szél, de nyugaton és északnyugaton erős északi-északnyugati széllökésekre is számítani kell. Kora reggel -2 és +6, délután 12 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, a nyugati, az északnyugati és az északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős, helyenként a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északias szél. Napközben 9-18 fokot mérhetünk, délkeleten és keleten lesz enyhébb az idő.

Hétfőn még több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, kedden viszont szárazabb lehet az idő, ezen a napon csak néhol fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor - írja az idokep.hu.