A kevésbé felhős részeken beborul az ég. Vasárnap csökken a felhőzet és a gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Reggelig frontális csapadékzóna vonul fölöttünk esővel, záporral, helyenként zivatarral is, vasárnap szórványosan fordulhat elő záporos csapadék. Az északnyugatira, északira forduló szelet főleg a Dunántúlon, valamint éjszaka a Bodrogközben kísérhetik viharos lökések. Vasárnap már csak záporok, zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős, viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 12, 13 fok körül alakul.

Vasárnapra kilenc, hétfőre – a Hungaromet weboldala szerint – öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést: Borsodban, Hajdú-Biharban, Hevesben, Nógrádban és Szabolcsban „elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat." Mint írják, az intenzívebb gócokat vasárnap és hétfőn is átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökés, valamint jégdara kísérheti.

A hét első napján napos, gomolyfelhős idő várható, estére kiderül az ég. Elszórtan futó záporok előfordulhatnak, kevés helyen zivatar is lehet - erre nagyobb esély az ország északkeleti harmadán van. Az északnyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

(via Hungaromet/MTI)