Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadék nem lesz. Az északias szelet a keleti részeken élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 16 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért nincs érvényben riasztás, vagy figyelmeztetés. A meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán azt írja, „a szabadtéri programoknak ezúttal nem szabhat gátat az időjárás, azonban bőrünk és szervezetünk védelmére ilyenkor is figyeljünk. Használjunk naptejet, és fogyasszunk megfelelő mennyiségű vizet". 

Vasárnap nagyrészt derült, napos időre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő képződhet. A változó irányú szél jobbára gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 29, 34 fok között alakul. 

Hétfőtől az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére. A nagy melegben akár 70 Celsius-fok is lehet egy napon parkoló autóban.