Folytatódik a felhőtlen, derült időjárás, csapadék nélkül. A légmozgás többnyire mérsékelt maradt, de a déli szél az Alpokalján időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Hétfőn felhőtlen vagy derült időre van kilátás csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján időnként megélénkül a déli szél – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Az orvosmeteorológia szerint továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

Csütörökig irány a strand

Kedden ugyanis is sok napsütésre, száraz időre van kilátás, de már megjelennek a felhők hazánk felett. Maradnak a nyárias csúcshőmérsékletek, délután 28-33 fok várható.

Szerdán már fátyolfelhők szűrik meg a napsütést többfelé, és egy közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok alakulhatnak ki nyugaton, északnyugaton a késő délutáni, esti órákban. Délután 27-34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön hidegfront vonulhat át, melynek hatására feltámad az északnyugati szél és több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A front hatására 22-28 fok közé csökkennek a maximumok.

 

Pénteken még néhol előfordulhat zápor, de túlnyomóan napos időre van kilátás. Napközben már csak 21-27 fok valószínű.

Az El Nino elrabolhatja a téli zimankót

Az El Nino-jelenségnek a fő jellemzője, hogy felerősíti a globális felmelegedés hatásait. Szakértők próbáltak választ találni arra, hogyan hathat ez az előttünk álló télre és a 2024-es esztendőre. Bővebben >>>