Megszületett a Tripadvisor éves Travelers’ Choice hoteleket rangsoroló listája, amelyen belül egy új kategória is helyet kapott. A rangsorhoz több mint 1,5 millió szálloda értékeléseit vették alapul, amelyek 2022. január 1. és december 31. között születtek. 

A számos kategória között idén bevezették a „Legjobb szállodák alváshoz” elnevezésűt, amelyben azokat a hotelek szerepelnek, amelyekben az utazók kiválónak értékelték az alvás körülményeit – vette észre a Roadster.

Budapest lenyomta Brüsszelt

A magyar főváros lett az alulértékelt metropoliszok bajnoka.
Bővebben >>>

A nyertes

A lista szerint azoknak, akik úgy szeretnének aludni, mint a bunda, elsősorban az írországi Dromoland Castle Hotelbe érdemes szobát foglalniuk, ahol a félreeső helyszín, a nyugodt légkör, valamint az utazók szerint ősi, királyi hangulat is a pihenést segíti. A 16. századi épület ráadásul valódi esztétikai élményt is nyújt impozáns homlokzatával és kifinomult belső tereivel. Az élményt wellness és a négyszázötven hektáros birtokon tett óriási séta egészítheti ki, délutánonként pedig a tűz mellett lehet teázni a fotelek kényelmében.

A második

Az ezüstérmet a kanadai Victoriában található Abigail’s Hotel nyerte el.

A bronzérmes

A harmadik hely a kaliforniai Santa Barbarában található Harbor House Inn-t illeti.

A magyar szálloda a tizedik

A Várnegyedben található Budapesti Baltazár Boutique Hotel az előkelő tizedik helyre került a rangsorban, és csupa kiváló értékeléssel büszkélkedhet.

Itt a teljes tízes lista:

  1. Dromoland Castle Hotel – Newmarket-on-Fergus, Írország
  2. Abigail’s Hotel – Victoria, Kanada
  3. Harbor House Inn – Santa Barbara, Kalifornia, USA
  4. Hotel de Biencourt – Azay-le-Rideau, Franciaország
  5. Boutique Hotel Diana – Madonna Di Campiglio, Olaszország
  6. Tierra Patagonia Hotel & Spa – Torres del Paine Nemzeti Park, Chile
  7. Guana-sziget – Guana-sziget, Brit Virgin-szigetek
  8. Kapama Buffalo Camp – Kapama magán vadrezervátum, Dél-Afrika
  9. Graduate Tucson – Tucson, Arizona, USA
  10. Baltazár Budapest – Boutique Hotel – Budapest, Magyarország


A leírás szerint az Országház utcai Baltazár Budapest egy családi tulajdonban lévő városi hotel, amely Budapest világörökség részét képező történelmi városközpontban, a Budai Várban található. Mint írják, a Baltazár valóságos „intézmény", egy gasztronómiai csomópont: szálloda, grill, borbár, borbolt, tizenegy egyedileg kialakított luxus szobával és lakosztállyal.