Szerdán a déli óráktól estig, késő estig szórványosan zivatarok alakulhatnak elsősorban a Dunától keletre, részben körülbelül a  Duna vonalában.

Az ország keleti felén a sárga figyelmeztető jelzés van érvényben. 

Északkeleten, illetve a Tiszántúlon néhol felhőszakadás-szerű csapadékintenzitással lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is (20-30 mm) hullhat.

Zivatarok környezetében helyenként viharos  széllökés (55-65 km/h) előfordulhat, nagyobb eséllyel a terület északkeleti harmadában (Borsod, Szabolcs, Hajdu megye) délután.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a  hőmérséklet - írja előrejelzésében a HungaroMet.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy bár a záporos, meleg időjárás kedvező a szántóföldi növényeink számára, de ilyenkor a növényvédelemre fokozottan figyelni kell. A talajnedvesség hazánk döntő részén jelentősen növekedett, de még mindig vannak szárazon maradt kisebb területek az országban.

A folytatásról szólva kiemeli, hogy a követő időszakban is nedves, labilis levegő tölti ki a Kárpát-medence térségét, a hét első felében kevesebb, majd ismét több lesz a zápor, zivatar, de a csapadék mennyiségének területi eloszlása továbbra is egyenlőtlen marad.