Bezárta kapuit Budapest népszerű szórakozóhelye, a Budapest Jazz Club – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán a szórakozóhely vezetése.

A kényszerű lépést a koronavírus okozta bevételkieséssel, illetve a meredeken emelkedő bérleti díjakkal és az elszálló rezsiköltségekkel magyarázzák.

A Budapest Jazz Club közlése alapján a bérleti díjuk 2012-től 44,3 százalékkal 833.500 forint + áfa összegről 2023-ra havi 1.203.400 forint +áfa összegre (évi bruttó 18.288.000 forintra) emelkedett.

Mivel többek között a bérleti díj fizetése problémát jelentett, már tavaly októberben megkongatták a vészharangot a Fővárosi Önkormányzatnál.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Film Zrt. tulajdonosa időt kért, mi nem tudjuk megoldani a helyzetet, a Fővárosi Önkormányzattól kértünk segítséget, a válaszukra várunk… 2023. június 21-én kézhez kaptuk a felmondást, melyet követően még a bezárást előtt igyekeztünk kompromisszumos, részleges, önerőből történő rendezési ajánlatot tenni, ám ezt a vagyonkezelő elutasította

– írják a posztban.

Mivel egyéb érdemi előrelépés nem született, így 2023. június 26-án a vagyonkezelő zárcserével és lakatokkal bezárta a Budapest Jazz Clubnak helyet adó ingatlant. Jelenleg minden erejükkel és az összes lehetséges csatornán igyekeznek mindent megtenni, hogy megoldják a helyzetet