Továbbra is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar, de a Tisza-tó és Bulgária is egyre népszerűbb – ismertette Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő az Inforádióban.

Belföldön egyértelműen a Balaton, a fürdőtelepülések, Eger és Tokaj vidéke fog szép számokat hozni, de – a pandémia idején népszerűvé vált – kis panziók az Őrségben, Noszvaj környékén is „trendik” maradtak – tette hozzá.

Szintén divatos a kerékpáros turizmus és a horgászat fellegvára, a Tisza-tó, de Hajdúszoboszló, Debrecen és Sárvár térsége is népszerű lesz a mostani időszakban. Hozzátette, a Velencei-tavi szálláshelyek is szép számokat fognak produkálni a tavalyi kritikus időszak után.

Horvátország továbbra is sláger

járványt megelőző évben mintegy 660 ezer magyar turista látogatott el a horvát tengerpartra, majd a pandémia időszakában ez a szám 400 ezer körülire csökkent, most viszont borítékolhatóan megint 600 ezer fölötti lesz a magyar vendégszám.

Kiss Róbert Richard – figyelembe véve az úti és minden egyéb hozadékos költséget – nem teljesen ért egyet azzal, hogy egy balatoni nyaralás árából kihozható egy horvátországi út, ráadásul a kettőt nem lehet összehasonlítani.

A magyarok kedvelt úticéljai között szerepelnek a görögországi szigetek, Montenegró, ami újdonságként említhető, Bulgária pedig a reneszánszát éli, ahol nagyon felkapott Neszebár, a Napospart, valamint Burgasz vidéke. A turisztikai szakértő szerint Olaszországban mostanában Rimini és környéke az, ami a „magyar szótól hangos”.

Az észak-afrikai Egyiptom és Tunézia szintén népszerű a magyar turisták körében, miután rendkívül ár-érték arányosak. Végül, de nem utolsó sorban a törökországi all inclusive szálláshelyek is szép számban vonzzák a magyar látogatókat.

Ide utaznak legszívesebben a magyarok

Az idén nyáron az örök város lehet a magyarok kedvence, továbbra is a kontinensen belül repülünk leginkább, de Ázsia is egyre népszerűbb. Egyre hosszabb időre utazik a magyar lakosság külföldre: tízből heten négy napnál többet töltenek választott helyszínen. Bővebben >>>