New Yorkban a DJIA-30 index 1,19 százalék, az S&P-500 index 2,24 százalék, a Nasdaq Composite index 1,61 százalék emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Csütörtök este Donald Trump elnök javaslati csomagot vázolt fel a gazdasági aktivitás újraindítására több lépcsőben, a döntést azonban az államok kormányzóira hagyta. A pozitív hangulathoz hozzájárultak egy, a koronavírusos megbetegedések kezelésére alkalmasnak tűnő szerről szóló beszámolók is.

Az olajár vegyesen alakult, az amerikai WTI 12,18 százalékkal hordónként 17,45 dollárra csökkent, az európai Brent viszont 0,18 százalékkal 27,87 dollárra emelkedett.

A dollár gyengült, az eurót 0,30 százalékkal jegyzik erősebben 1,0868 dolláron. Az arany spot ára 1,03 százalékkal unciánként 1700,03 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!