Kedden az indexek veszteséggel zártak. A tőzsdemutatók az év eleje óta csökkentek, a szerdai kezdés előtt a DJIA 5,6 százalékkal, az S&P 8,6 százalékkal, a Nasdaq index 13,5 százalékkal állt mínuszban.

A szerdai lendületes kezdés jórészt a Microsoft minden várakozást felülmúló eredménybeszámolójának tulajdonítható. A Microsoft részvénye a kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban négy százalékkal emelkedett. A cég jó kilátásai az egész technológiai szektort megmozdították felfelé, a szintén jó eredményt bemutató Texas Instruments részvény például négy és fél százalékkal erősödött. A Meta Platforms, az Apple, az Alphabet, az Amazon.com, az Advanced Micro Devices és a Nvidia részvények is 2-4 százalékos erősödést értek el.

A piac nagy figyelemmel várja a Fed kétnapos monetáris politikai ülése utáni bejelentést, amitől a kamatemelések márciusra jelzett megkezdésének megerősítését várják.

Az olajár emelkedik és ismét hétéves csúcsnál jár. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI 0,91 százalékkal állt magasabban a nemzetközi piacon hordónként 86,38 dolláron, a Brent ára pedig 1,17 százalékkal ment fel 89,23 dollárra.

Az arany spot ára 0,65 százalékkal unciánként 1835,64 dollárra csökkent. Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1294 dolláron - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!