Közel 27 milliárd forintos nettó nyereséggel zárt az első negyedévet a Richter, ami több mint 7 százalékkal marad el az egy ébel korábbitól - derül ki a gyógyszercég gyorsjelentéséből, amelyről az MTI számolt be. Az társaság árbevétele 0,4 százalékkal 140,9 milliárd forintra csökkent. 

A tényadatok elmaradnak a piaci várakozásoktól: a portfolio.hu által megkérdezett elemzők ugyanis 7 milliárd forinttal magasabb bevételre és 2 milliárddal nagyobb nyereségre számítottak. 

A világjárvány hatásáról a Richter-beszámoló kiemeli: a vállalat továbbra is tőkeerős, cash-flowja pozitív, és szigorú vevői hitelpolitikája továbbra is hozzájárul ahhoz, hogy stressztűrő képességét a globális gazdasági kihívások időszakában is fenntartsa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!