A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,58 pontos, 0,07 százalékos emelkedéssel, 70 378,92 pontos történelmi csúcson zárt.

Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője azt mondta, a nemzetközi tőzsdéken nem volt jó a hangulat pénteken, ugyanakkor a Budapesti Értéktőzsdére ez nem volt igaz: ezt az új BUX-csúcs is bizonyítja. A vezető blue chipek közül az OTP és a Mol árfolyama, a Magyar Telekom pedig kiemelkedő forgalmat ért el, vélhetően a társaság részvényvásárlási programja miatt.

A Mol 10 forinttal, 0,35 százalékkal 2850 forintra, az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,23 százalékkal 17 640 forintra nőtt. Ugyanakkor a Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,57 százalékkal 1052 forintra, a Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,37 százalékkal 9300 forintra esett.

A BUMIX indexe 0,27 százalékkal emelkedett csütörtökhöz képest.

Nem voltak elég szigorúak Matolcsyék?

Bár nyílhat még hely kamatcsökkentésre, az MNB jelezte: mostantól ez nem egyértelmű irány. A forint árfolyama alapján úgy fest, a piac szigorúbb kommunikációt várt. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!