A részvénypiac forgalma a héten 58,04 milliárd forint volt az előző, négynapos héten elért 35,18 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

A héten a BUX két alkalommal is történelmi rekordot ért el, elsőként szerdán, amikor 67 271,28 ponton zárt, majd a pénteki kereskedésben ezt is felülmúlta.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, a BUX-index pénteki emelkedéséhez elsősorban az OTP jó teljesítménye járult hozzá.

Hozzátették, hogy a héten a JP Morgan elemzői 20 100 forintról 22 ezer forintra emelték az OTP Bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamukat, az ajánlás változatlanul felülsúlyozás. Emellett az OTP nagyobb fokozatba kapcsolt a saját részvények vásárlásánál: hétfőn 32 ezer darab, kedden 10 500 darab részvényt vásárolt a bank, majd szerdán 94 878 darab, csütörtökön pedig 66 680 darab részvényt vett, ami hozzájárulhatott az árfolyamemelkedéshez.

A Mol-lal kapcsolatban megemlítették, hogy meghosszabbították a Mol horvátországi olajszállítási szerződését. A horvát üzemeltető közölte, hogy 1 évvel meghosszabbították a Mollal kötött olajszállítási szerződést. A Mol korábban kifogásolta, hogy a horvát fél a piaci ár többszöröséért hajlandó a szállításokat végezni – jegyezte meg az Equilor Befektetési Zrt.

A héten a vezető részvények közül a legnagyobb mértékben, 3,38 százalékkal az OTP árfolyama emelkedett, a papír 17 600 forinton zárt pénteken, 34,16 milliárd forintos heti forgalom mellett.

Magyar Telekom 0,66 százalékkal erősödött. A részvény 915 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 2,95 milliárd forint volt.

A Mol 0,07 százalékkal gyengült a héten, pénteken 3048 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 7,12 milliárd forint volt.

Richter árfolyama 0,32 százalékkal csökkent és 9390 forinton zárt pénteken, a részvény a héten 10,48 milliárd forintos forgalmat ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 6069,8 ponton zárt a héten, ami 95,78 ponttal, 1,55 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!