Az Erste 20 500 forintra emelte meg az OTP célárfolyamát, emellett továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt. 

A pénzintézet angol nyelvű elemzésében azt írja, számos tényező játszik szerepet a céláremelésben, többek között az, hogy a javuló környezet miatt a tőkeköltség 16,3 százalékról 15,3 százalékra csökkent a prognosztizált explicit periódusban és 13 százalékról 12,6-ra a terminál érték számításban.

Megemelték továbbá az eredmény előrejelzést is: a korábban becsült 700 milliárd (2024), 826 milliárd (2025) és 914 milliárd (2026) forinttal szemben a frissített modellben rendre 1.006 milliárd, 931 milliárd és 955 milliárd forintot becsülnek. Az EPS-t 3.763 forint, 3.573 forint és 3.769 forint körülire várják.

Az Erste arra számít, hogy idén és a következő években körülbelül 6 százalékkal bővülhet a hitelállomány. A nettó kamatmarzs a tavalyi 4 százalék körüli szinten stabilizálódhat, a rossz hiteleken képzett céltartalék pedig apránként a sokéves átlagra emelkedhet vissza.

Ezeken felül a tőkeáttétel, ezáltal pedig a ROE is fokozatosan csökkenhet a jövőben.

Soha nem látott magasságban a BUX

Április 10-én ismét történelmi csúcson zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe: a BUX 1,4 százalékos emelkedéssel 67 271,28 ponton fejezte be a kereskedést aznap. A JP Morgan a bankpapír célárfolyamát 22 ezer forintra emelte, ami közel 25 százalékos felértékelődést jelent.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!