A frankfurti DAX-index 0,09 százalék, a párizsi CAC-40 mutató 0,13 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,23 százalék pluszban zárt. A londoni FTSE-100 mutató ugyanakkor 0,40 százalék mínuszban zárt.

A Brent olajfajta hordónként 0,40 dollárral 81,50 dollárra csökkent, miközben az arany unciánként 1,83 százalékkal 2349,10 dollárra gyengült.

Emelkedett az európai gáz ára is: a TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, júniusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 35,34 eurón állt 17.45 óra körül, ami 2,765 százalékkal magasabb előző napi záróértékénél.

Az európai tőzsdezárást követően a New York-i Dow Jones ipari átlag 0,67 százalékos mínuszban, az S&P 500-as index 0,23 százalékos pluszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,80 százalékos pluszban állt.

Bikaerős lett a hét legjobban várt bejelentése

Fantasztikus negyedéves számokkal rukkolt elő az Nvidia szerda esti gyorsjelentésében. A mesterséges intelligenciával kapcsolatos őrület kedvenc részvényét már tizedelni fogják a nagy emelkedés után.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!