A People's Daily Online helyi hírportál beszámolója szerint Juping azt mondta, hogy a kriptovaluták tisztán spekulatív eszközök. Azt is tanácsolta a lakosságnak, hogy a "pénztárcájuk védelme érdekében" maradjanak távol a kriptopiactól - írja a Benzingára hivatkozva a Yahoo News!.

A jegybanki tisztviselő azt is elmondta, hogy a kriptopiac esetleges fellendülésére és a hozzájuk kapcsolódó kínai műveletekre számítva a központi bank az illetékes hatóságokkal együttműködve figyelemmel fogja kísérni a tengerentúli kriptopénz-tőzsdéket és a hazai kereskedőket. Az intézmény azt is tervezi, hogy a kriptokereskedelmi weboldalak, alkalmazások és vállalati csatornák blokkolásával lép fel ellenük.

A jelentés szerint a kínai felügyelet - az illegális pénzgyűjtéssel foglalkozó közös konferencia tagjaként - aktívan együttműködik a Kínai Bank- és Biztosítás-szabályozó Bizottság vezető részlegével.

Ennek az együttműködésnek az eredményeképpen a szabályozó olyan rendszereket hozott létre, amelyek célja a kriptovaluták és blokkláncok által működtetett illegális pénzgyűjtések nyomon követése, korai figyelmeztetése, nyilvánosságra hozatala és az általános fellépés ellenök. Juping kifejtette, hogy a szervezet következő lépése egy normalizált munkamechanizmus létrehozása lesz, amely még nagyobb nyomást gyakorol az illegális kriptovalutákkal kapcsolatos műveletekre, és folytatja a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciók elleni fellépést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!