Az eurót a szerda esti 377,22 forint után csütörtök reggel hét órakor 376,64 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 346,63 forintról 345,15 forintra csökkent, a svájci franké pedig 371,27 forintról 369,98 forintra ment lejjebb.

Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 0,9 százalékkal áll erősebben a hétfői kezdésnél az euróval, 0,8 százalékkal erősebben a dollárral és 0,5 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A forinttal együtt erősödött a lengyel zloty is csütörtök reggel: 4,6367-es kurzuson állt az euróval szemben 7:30-kor. Ugyanígy a cseh korona is 0,07 százalékos erősödést hozott a közös európai fizetőeszközzel szemben a Stooq.com adatai szerint.

A forint április 4. óta gyengül, akkor 368 volt még a kurzus, majd az inflációs adatok, valamint a választási eredmények miatt kezdett újra gyengülni, így az euró-forint árfolyama megközelítette a 382-es szintet is a múlt héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!