Nagyot, több forintot is gyengült hétfő reggelre a forint az euróval, az amerikai dollárral és a svájci frankkal szemben. 

Az eurót a péntek esti 353,22 forint után hétfőn reggel 356,59 forinton jegyezték, ami a forint 0,95 százalékos gyengülésének felel meg. A dollár jegyzése 309,93 forintról 314,19 forintra, a svájci franké pedig 334,87 forintról 339,43 forintra emelkedett.

A forint 1,37 százalékkal gyengült a dollárral és 1,36 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az év eleji árfolyamához képest azonban a kép még mindig más: a hétfő reggeli árfolyamán a forint 3,4 százalékkal áll erősebben az euróval, 3,3 százalékkal erősebben a dollárral és 4,8 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!