Elillant a reggeli mérsékelten jó hangulat a Budapesti Értéktőzsdén és a forintpiacon egyaránt. Az IMF delegáció váratlan, idő előtti távozásának hírére a a reggel még 300 forint körül járó euróárfolyam 303 forint fölé ugrott, a BUX index 300 pontot esett napon belül. Az első beöntés után most próbálnak talpra állni az árfolyamok, az euró a 303-as szint alá próbál visszajönni, az OTP 3200 forint fölé visszakapaszkodni.

A BUX fél egykor 17 190 ponton jár, ez egy százalékos erősödés még mindig tegnaphoz képest, az OTP 3185 forint, 1,1 százalékos pluszt jelent. A Mol 0,6 százalékkal emelkedik, 17 805 forintra, a Magyar Telekom 520 forint, ez egyszázalékos erősödés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!