A heti rendszerességgel tartott, 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra állampapírt - írja az MTI.

Az elsődleges forgalmazók 16,76 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, csökkentett értékesítéssel, 13,5 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal alacsonyabb, 1,18 százalékos aukciós átlaghozammal.

Hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 1,07 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama 2021 elején 0,31 százalék volt, 2020 elején 0,01 százalék, 2019 elején 0,03 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!