A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy korrekció, profitrealizálás volt csütörtökön a tőzsdéken, és érződik az is, hogy közeledik az ünnepi időszak.

Az elemző szerint a csökkenés az előző napok jelentős emelkedését követő kisebb megtorpanásnak tekinthető.

Sághy Balázs kifejtette, az OTP árfolyama szerdán átlépte a 16 000 forintos határt, ami jelzés néhány befektetőnek arra, hogy érdemes szünetet tartani. Ennek tudható be a banki részvény árfolyamának 1,56 százalékos csökkenése. Hozzátette, hogy a Mol árfolyama együtt mérséklődött a Brent olaj világpiaci árával.

  • A Mol 4 forinttal, 0,14 százalékkal 2830 forintra csökkent, 754,4 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 250 forinttal, 1,56 százalékkal 15 780 forintra esett, forgalmuk 7,4 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,2 százalékkal 660 forintra gyengült, forgalma 240,5 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,34 százalékkal 8810 forintra csökkent, a részvények forgalma 691,2 millió forintot ért el.

BUMIX 5215,55 ponton zárt csütörtökön, ez 3,66 pontos, 0,07 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Épp megtörténik a szaúdi csoda, mindenki ott fektet be, aki számít

gymásnak adják a kilincset a befektetési alapok képviselői Rijádban: senki sem akar lemaradni az új divatos feltörekvő piacról. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!