Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a forgalom az átlagosnál alacsonyabb volt pénteken a magyar piacon, főként az OTP rántotta le magával a BUX-ot.

A főbb európai tőzsdeindexek ugyanis csökkentek, a bank részvényei pedig ezzel mozogtak együtt.BUX 97,65 pontos, 0,15 százalékkal csökkenéssel zárt.

Az OTP-részvények ára 155 forinttal, 0,9 százalékkal 17 025 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,11 százalékkal 909 forintra esett.

Ugyanakkor a Mol 26 forinttal, 0,86 százalékkal 3050 forintra, a Richter-papírok árfolyama pedig 40 forinttal, 0,43 százalékkal 9420 forintra nőtt.

BUMIX 0,89 százalékos csökkenéssel zárt csütörtökhöz képest.

Robusztus növekedés: szárnyal a magyar gyógyszercég

A Richter tavaly 18 százalékkal emelte termelését, az árbevétel a deviza árfolyamhatások nélkül megközelítette a 2 milliárd eurót, mondta Orbán Gábor a cég vezérigazgatója.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!