Az euró jegyzése a közelmúltban rendkívül erősnek bizonyuló 250,50-es technikai szintig süllyedt ma reggel, onnan azonban fordult, és 251 forint fölé emelkedett. Mindeközben a régióban erősödés tapasztalható, a török líra jobban, a lengyel zloty mérsékeltebb ütemben javul. Az ING devizakereskedője elmondta, hogy a forint az utóbbi napokban kilóg a sorból, a régió erejének és az MNB döntésének (miszerint nem változtattak az irányadó kamaton) köszönhetően erősödni kellett volna a hazai fizetőeszköznek. Ha a következő hetekben a feltörekvő piacokkal kapcsolatban bármilyen okból pesszimistává válnak a befektetők, az a forintot erősebben érintheti társainál. A dollár tovább gyengült az euróval szemben, a jegyzés 1,4460-on is járt, forintban kifejezett árfolyama pedig 173,80 volt kevéssel tíz után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!