A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az európai tőzsdékhez hasonló mértékben csökkent a BUX. A vezető részvények közül az OTP csökkenése annak tudható be, hogy a Morgan Stanley 21 200 forintról 13 600 forintra csökkentette a bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlást felülsúlyozásról semlegesre rontották.

A Magyar Telekom közgyűlését kedden tartották, ahol kisebbségi részvényesek a részvényesi javadalmazási politika felülvizsgálatát kezdeményezték. Ezt azonban a többségi tulajdonos elutasította, és az igazgatóság javaslatát fogadta el a közgyűlés. A piac ezt negatívan fogadta - mondta az elemző. Jelezte: a Richter keddi éves közgyűlésén várhatóan elfogadják az igazgatósági javaslatnak megfelelő, részvényenkénti 225 forintos osztalékfizetést.

A Mol árfolyama nem változott, 2800 forint maradt, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,12 százalékkal 10 560 forintra csökkent, forgalmuk 13,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 12,0 forinttal, 3,05 százalékkal 382 forintra esett, forgalma 311,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,57 százalékkal 7000 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4115,21 ponton zárt kedden, ez 24,73 pontos, 0,60 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!