A BIF 2019-ben részvényenként 100 forint osztalékot fizetett (2019. június 7-től tizedelték a BIF részvényeit, az eddigi 100 forint helyett 10 forintos névértékűek lettek).

A BIF az IFRS szerint készített auditált egyedi eredménykimutatás szerint mintegy 2,297 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el 2019-ben, mintegy 6 milliárd forinttal kevesebbet a 2018. évinél, ugyanakkor a befektetési célú ingatlanok valós értékelésének eredményhatásával korrigált adózás előtti eredmény a 2018. évi 1,717 milliárd forintról 2,151 milliárd forintra emelkedett (+434 millió forint, +25 százalék).

A társaság működési hatékonyságát jelző árbevétel arányos - a befektetési célú ingatlanok valós értékelésének eredményhatásával korrigált - működési eredmény a bázisidőszaki 51,1 százalékról 52,7 százalékra nőtt 2019-ben.

Az üzleti jelentésben kifejtik, hogy a koronavírus-helyzet alakulásának várhatóan negatív hatásai lesznek a társaság 2020. évi terveire, célkitűzéseire. A bérleti szerződések újratárgyalásának, megszüntetésének kezdeményezése egyes bérlők által, illetve a folyamatban lévő fejlesztések esetleges csúszása kedvezőtlenül hathat a vállalat működésére.

A BIF szabályozott ingatlanbefektetési társaság, saját tulajdonú ingatlanjainak bérbeadás útján történő hasznosításával foglalkozik. A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények a szerdai kereskedést 284 forinton zárták, 5,33 százalékkal, 16 forinttal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 354 forint, a legalacsonyabb 256 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!