Az ÁKK a csütörtöki aukcióján 20 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 15 milliárd forintért 10 éves és 8 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 79,5 milliárd forintnyi ajánlatából az adósságkezelő, megemelt értékesítéssel, 42,0 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 7 bázisponttal magasabb, 10,37 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 10,33 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 73,95 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 27,5 milliárd forintot fogadtak el, az előző aukción kialakultnál 31 bázisponttal magasabb, 9,25 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 9,21 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 22,5 milliárd forintból 8 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 8,76 százalék volt, 50 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 15 éves lejáratú kötvényekre 8,74 százalék volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!