A Wall Streeten dolgozó bankárok közül sokan aggódnak amiatt, hogy a robotok idővel elveszik a munkájukat. A félelmük valós, hiszen a Goldman Sachsnál már csak hárman dolgoznak a részvényüzletágukban, ahol korábban még 500-an voltak - írja a Portfolio a Bloomberg alapján.

A Milken Institute globális konferenciáján a Goldman elnöke, David Solomon mondta el, hogy a kereskedési üzletágban megjelenő több technológia sokkal hatékonyabb az ügyfelek számára. A cégen belül nőtt a fejlesztők száma, míg a korábbihoz képest többen dolgoznak a hatósági szabályoknak való megfelelésen.

A jelenleg zajló negyedik ipari forradalom feleslegessé teheti a jelenlegi munkahelyek nagy részét, miközben a mesterséges intelligencia óriásit lehetőséget tartogat - ahogy arról korábban részletesen írt a Napi.hu.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!