A 4iG Nyrt. megszerezte a Telenor d.o.o. Podgorica 100 százalékos részvénycsomagját közölte a vállalat a tőzsde honlapján.

Az ügyelete jóváhagyta a helyi a versenyhivatal, valamint a vételárat is kifizették.

A Telenor Montenegro az ország legjelentősebb mobilszolgáltatója, 2020-ban elért, 44 millió eurós árbevételével és 413 ezer előfizetőjével abszolút piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A vállalat 436 saját tulajdonú, a hegyvidéki és üdülőövezeteket is lefedő bázisállomásának köszönhetően kiemelkedő saját infrastruktúrával rendelkezik.

A Telenor Montenegro lakosság 98 százalékát éri el 4G alapú mobilszolgáltatásaival, amely a stabil növekedési hátteret biztosít a társaság számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!