A Facebook anyacége, a Meta új alkalmazást szabadít az éterbe a héten, egész pontosan csütörtökön, amelyet egyenesen a Twitter riválisának szánnak.

A Threads névre keresztelt alkalmazás egyelőre az Apple App Store-ban lesz elérhető, és Instagram-fiók birtokában lehet majd csatlakozni hozzá. Az eddigi bemutatók alapján a Threads kezelőfelülete hasonló lesz, mint a Twitteré, és egy szövegalapú társalgási appként írták le fejlesztői. Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Meta Threads egy ingyenes alkalmazás lesz, ahogy azt sem korlátozzák, hogy egy felhasználó egyszerre hány posztot tekinthet meg.

A Threads az a hely, ahol a közösségek összejöhetnek, hogy megvitassanak minden fontos témát napjaink történéseitől kezdve, egészen addig, hogy mit hozhat a jövő

– szerepel az App Store leírásában.

Elon Musknak most valóban lesz félnivalója

A lépés a Meta-vezér Mark Zuckerberg és a Twitter-tulajdonos Elon Musk közti rivalizálás legújabb állomása, és valóban a Threads lehet a Twitter eddigi legnagyobb fenyegetése – írja a BBC.

A lap azt is megjegyzi, hogy a Meta kétségtelenül rendelkezik a Twitterrel való versenyhez szükséges erőforrásokkal, pláne azt a tényt figyelembe véve, hogy a Threads az Instagram platform része lesz, így már startból több millió felhasználói fiókkal lesz összeköttetésben. Így semmiképpen nem a nulláról indul, mint az eddigi Twitter-riválisok.

A két techóriás vezéregyéniségei a múlt hónapban kihívták egymást a hóra, mikor is arról ment az üzengetés, hogy ketrecharcra készülnek egymás ellen. 

Ezt megnéznénk: ketrecharcra készül a Meta és a Twitter vezére

Egyre vehemensebben kóstolgatja egymást a Meta-vezér Mark Zuckerberg és a Twitter-tulajdonos Elon Musk. A rivális milliárdosok nagyon szeretnének leszámolni egymással, ha kell, akkor ököllel. Bővebben --->