Egyedüli magyar cégként az Attrecto került fel a Financial Times (FT) idei sikerlistájára. A leggyorsabban fejlődő ezer európai cégek listázó összeállításban a cég az előkelő 142. helyet foglalja el, ami azt jelenti hogy a közép európai térségből  negyedik legjobban teljesítő cég. A győri székhelyű vállalkozás- amelynek már New Yorkban is van irodája - hetven fejlesztőt alkalmaz, s az elmúlt két évben 170 százalékkal tudta bővíteni árbevételét. ( 2015-ben  hatszáz millió forintos árbevételhez  300 milliós EBITDA párosult)

Az Attrecto-t  három győri fiatalember  - Birtha Ákos, Kiss Benedek és Kiss Gergely - alapította még 2010-ben majd  egy évtizeddel később a X-Ventures  kockázati tőke alap  200 millió forinttal szállt be a cégbe. A cég főleg mobil applikációs fejlesztéseket végez, bevételeinek 80 százaléka  pedig nemzetközi ügyfelektől származik. Legelterjedtebb alkalmazásuk, amelyek több mint 100 mobileszközön teszteltek  napi 130-140 ezer egyedi felhasználóval rendelkezik és több mint 600 ezer mobileszközön fut.

A FT idei  1000-es listáján hat lengyel, négy román, három cseh és egy-egy észt, bolgár  és magyar cég található - többségük informatikával foglalkozik, de van köztük játékgyártással és fejlesztéssel, turisztikával  és e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás is. A ranglista első  egy lengyel cég a Codewise - ez viszont egy reklám vállalkozás. érdekes, hogy egy osztrák cég is megjelent a listán -  a 481 helyen jegyzett Buratti viszont élelmiszeriparban ügyködik. A cégek 2012-15 közötti eredményét elemezték. A listára csakis olyan cégek  kerülhettek, amelyeknek központja az Unió egyik országában van, és organikus fejlődés során érte el eredményeit.