Az új funkció – amely az iOS 17 részeként várható – lehetővé teszi, hogy az iPhone-ok és iPadek digitális reprodukciót készíthessenek a felhasználó hangjáról a személyes beszélgetésekhez, valamint a telefon-, FaceTime- és hanghívásokhoz.

Az Apple szerint a „Personal Voice” nevű funkció olyan szintetizált hangot hoz létre, amely a felhasználó hangján szólal meg. A szolgáltatást azoknak a felhasználóknak szánják, akik olyan betegségekben szenvednek, amelyek idővel befolyásolhatják beszédkészségüket.

A felhasználók úgy hozhatják létre a Personal Voice-t, hogy 15 percnyi hangfelvételt rögzítenek a készülékükön. A CNBC beszámolt arról, hogy az Apple szerint a funkció helyi gépi tanulási technológiát használ majd az adatvédelem maximalizálása érdekében.

További kisegítő lehetőségeket is kínál az új frissítés

Az Apple egy másik, gépi tanulással támogatott technológiát is bejelentett, amely a meglévő Nagyító funkciót egészíti ki.

Az új funkció a kamerát, a LiDAR-t és a gépi tanulást használja majd egyszerre, hogy megjelenítse a szöveget a készülék képernyőjén.

Az Apple a WWDC konferencián bemutatja működés közben is az új fejlesztéseket. Ezek a funkciók ősszel, az új iPhone-ok piacra kerülésekor kerülnek a nagyközönség elé. Az Apple 2023-as WWDC konferenciája június 5-én kezdődik. A vállalat várhatóan bemutatja első virtuális valóság headsetjét más szoftveres és hardveres bejelentések mellett.